BIPT animaties

Easyswitch

Abonnement en email

Bill shock

Postaalpunten

Elektrische apparaten

Maak kennis met Bert, Izza, Pablo en Thalia. De familie BIPT is mee op de digitale kar gesprongen, en dat zorgt soms voor de nodige frustratie.

Deze eerste animatie – uit een reeks van vijf – focust op de vader van het gezin. Papa Bert wil graag veranderen van telecomoperator. Dat lijkt omslachtig, tot hij Easy Switch ontdekt…

Bridgeneers klopte met dit idee aan bij DRIFT. Wij werkten hun verhaallijn uit tot een gedetailleerd script. En we staken het gezin in een visueel jasje dat perfect aansluit bij de stijl van het BIPT.

Zoals steeds zetten we in op echte karakteranimatie waarbij de personages een heel breed spectrum aan emoties kunnen tonen. Zeker in het geval van een reeks animaties loont het dan ook te investeren in hoe we de karakters opbouwen.

Het is allemaal wat ‘nerdy’ maar we tonen toch graag een kleine blik achter de schermen van hoe we dat aanpakken.

BIPT family
BIPT - Bert faces

De lichamen rusten we uit met een ‘rig’. Dat is een digitaal skelet waarmee we, zoals een poppenspeler, de tekening van een personage in beweging kunnen zetten. Om dit skelet te maken vertrouwen we al jaren op Duik. Een fantastisch stukje software!

Elk hoofd krijgt dan weer zijn eigen gespecialiseerde ‘head-rig’. Daarmee kunnen we op een efficiënte manier uitdrukkingen weergeven. Die head-rig is een ontwikkeling die we zelf deden in de bestaande software van After Effects.

Ondertussen hebben we de volledige reeks van vijf films afgerond. Benieuwd naar meer avonturen van Izza, Bert, Pablo en Thalia?

Category
Explainer, Portfolio
Tags
Thematic Series