UZ Brussel

KLANT: UZ Brussel
OPDRACHT: UZ Brussel
COPY | SCENARIO | PRODUCTIE | ANIMATIE: DRIFT
KLANK: SOUNDDESIGNER

Over de klant 

Het Universitair Ziekenhuis Brussel is het ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel. Het is verbonden aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB, en is gelegen te Jette.

De uitdaging

Om het enorm aantal auto’s rond het ziekenhuis te beperken, werd de campagne ‘#durfschakelen’ in het leven geroepen. Daarmee worden alle medewerkers van het UZ Brussel (enkele duizenden!) aangespoord om dringend alternatieve vervoerscombinaties te overwegen, gezien de situatie onhoudbaar wordt. Geen wonder als je weet dat de meesten in hun eentje met de wagen komen…

De aanpak

Het UZ Brussel wil niet met het vingertje wijzen, maar wel de omvang en de dringendheid van het probleem duidelijk op de kaart zetten. Een animatie die deze serieuze boodschap combineert met een speelse uitwerking is daar perfect voor. Een ‘mid-century modern’ grafiek in combinatie met een vlak perspectief vormt hiervoor de ideale basis.

Het resultaat

De film heeft de juiste tone-of-voice te pakken, waardoor hopelijk steeds meer mensen zich geroepen voelen om te schakelen!