DRIFT blaast tien kaarsjes uit

Wij hadden in februari iets te vieren want DRIFT bestond toen tien jaar. Tien jaren waarin we rustig zijn gegroeid. Organisch, zo beschrijven we die groei soms. Daarmee bedoelen we ‘traag maar zeker’.

DRIFT heette tien jaar geleden nog RUVTER. RUVTER maakte al eens een zeppelin ter ere van Rogier Van Der Weyden en zat ‘s winters met een muts en twee broeken over elkaar te verkleumen in de garage van mijn huis.

een zeppelin voor de kruidtuin
werken aan Rogier Van Der Weyden

Maar kijk, al onze vingers hangen er nog aan en de garage hebben we al lang geleden ingeruild voor een co werkplek aan de Vaartkom in Leuven en nog later voor de Kruitfabriek in Vilvoorde.

Niet enkel wat betreft ons onderdak zijn we het groen achter de oren ondertussen kwijt. De projecten, de klanten,… het is allemaal mee gegroeid. Organisch en met als blinkend uithangbord onze portfolio.

De dingen zijn ondertussen dus anders en toch ook weer niet. Ons team is wat groter geworden sinds Paul er deel van uitmaakt. En daarmee is ons jaar uit Sint Lukas Brussel voor bijna de helft verenigd. Studenten die collega’s zijn geworden en vrienden zijn gebleven. Klinkt melig, maar als het waar is, mag het ook gezegd worden.

Jonas en Thijs in de zeppelin
Paul aan het werk tijdens de openbedrijvendag in de kruitfabriek

En dan, plots, merk je dat je al tien jaar bezig bent. Een vlaag van trots later beslisten we dat we dat moment niet helemaal geruisloos wilden laten passeren.

Vrienden en familie, ze zagen het allemaal gebeuren en dus wilden we ook dit moment met hen delen.

Het werd een avond in de bar van De Kruitfabriek met eten en drinken, straffe verhalen over dubbele broeken en vreemde zeppelins en een kans om uit te kijken naar de volgende tien jaren.

Thijs Merckx
thijs@driftanimation.be

Scenario- en Tekstschrijver / Animator / Zaakvoerder

3 Comments
 • William
  Posted at 15:37h, 19 maart

  Nogmaals proficiat! Binnen 10 jaar weer een feestje? Of waarom niet elk jaar vanaf nu!?! =p

 • Ferahi Akel
  Posted at 15:51h, 19 maart

  Of een feestje voor de mensen die er met veel pijn in het hart niet konden bij zijn?? :p wel leuk om naar de foto’s te kijken! Dikke proficiat!

 • Babs
  Posted at 22:17h, 19 maart

  wat een knalfeest voor een super knappe prestatie! Ongelofelijk wat voor toffe projecten dat jullie gemaakt hebben. proficiat!